CARTA PREOCUPACIÓ RETARD CONSTRUCCIÓ NOU MENJADOR INFANTIL

Estimades famílies, donada la nostra preocupació i malestar front les actuacions front la construcció del nou menjador del CEIP Costa i Llobera a l’edifici d’infantil, la nostra associació ha decidit fer un comunicat a la comunitat educativa per donar a conèixer la situació.

Volem donar conèixer com estan les coses amb la construcció del nou menjador.

El menjador de l’edifici d’infantil del CEIP Costa i Llobera de Pòrtol és una aula prefabricada.
Fa 13 anys feren obres a l’edifici principal i la muntaren per poder continuar fent les classes “provisionalment”.
Fins que acabaren les obres els nins i nines que quedaven a menjador es desplaçaven amb un autocar i un monitor a l’edifici de primària.
L’Associació de pares i mares juntament amb el centre, feia anys que lluitaven per un menjador a infantil i després aquesta aula prefabricada es va convertir en menjador.
No tenim constància que s’hagin fet millores amb aquests anys dels desperfectes que el temps ha pogut ocasionar.
Aquest curs 21-22, al mes de desembre, els nostres infants han patit penúries a causa del mal estat del menjador, quedant-se sense llum, sense calefacció, sense mesures de seguretat i amb perill pel mal estat de les instal·lacions.
Per això, els infants es varen haver de traslladar d’estança per fer l’escola matinera, però sense poder canviar d’ubicació a l’hora de dur a terme el servei de menjador, ja que l’edifici d’educació infantil no disposa de més espai adient.

A mitjà del mes de desembre del 2021, el senyor Antoni Morante Milla (Director General de Planificació, Ordenació i Centres de la Conselleria d’Educació) afirmà a la direcció del CEIP Costa i Llobera de Pòrtol que el projecte estava a punt de finalitzar-se i la previsió d’inici de les obres seria a l’estiu del 2022 i estarien finalitzades o com a mínim molt avançades a finals del 2022.
Dia 22 de febrer acudim a una reunió a l’IBISEC per veure plànols i ens confirmen la previsió d’execució de les obres a l’estiu de 2022.
L’11 de maig ens comunica la directora que no es complirà amb el previst per problemes amb l’Ajuntament, que faran gestions i segurament les obres s’iniciaran el mes de setembre.

Aquests darrers fets han estat els que ens ha fet dir “PROU” i han esgotat la nostra paciència.
Tant l’Associació de Famílies dels alumnes com l’Equip Docent fa mesos que esperam aquest projecte, ja que trobam que el modular no està en un estat mínimament òptim per fer cap activitat.
El que tenim clar és que no volem consentir un canvi d’aula modular ni millores a la que tenim, sinó que volem una construcció nova per als nostres infants.

Fins quan hem d’esperar? 13 anys més?

Comunitat educativa i Associació de famílies del CEIP Costa i Llobera de Pòrtol